Hulp nodig?

Vind je antwoorden HIER of stel een vraag

Snelle verzending!

Binnen 3 dagen je product binnen!

Gemakkelijk betalen!

D.m.v. het Ideal betaal systeem!

Veilig afrekenen!

En zo hoort dat!

Terug in de tijd!

Wat is henna en waar komt het vandaan?!

hennapoeder

 

Henna wordt gewonnen uit de hennastruik, ook wel "Lawsonia Inermis" genoemd. De struik is afkomstig uit de kattensoort familie Lythraceae.

Waar vinden we de struik? Deze komt voor in Noord Afrika: Marokko, Algerije, Tunesië, Libië, Soedan en Egypte. Ook in het nabije Oosten groeit de struik: Palestina, Israël, Jordanië, Syrië,   Libanon, Turkije, Mesopotamië en Irak. En misschien voor de meeste mensen wel het bekendste land waar de struik groeit: India!

De hennastruik wordt al sinds 3500 v.Chr. gekweekt. De bladeren van de struik produceren de kleur en worden gebruikt voor het kleuren van textiel, huid en haar. De bloemen in de hennastruik worden tevens gebruikt in de parfumerie.

De hennastruik wordt zo’n 1 meter hoog en groeit het snelst bij temperaturen tussen de  35 en 45 graden Celsius. Momenteel is het gebied van Pali Rajasthan het grootste producerende gebied in India met meer dan 100 boeren in de stad Sojat.

Henna wordt gebruikt voor cosmetische en esthetische doeleinden.  Het verfraait, reinigt en zuivert de huid. De henna die ik verkoop op deze website doet hetzelfde voor uw haren.

Binnen 3 stappen de haarverf die bij jou past?

Kies eerst je haarkleur!

Start NU