Hulp nodig?

Vind je antwoorden HIER of stel een vraag

Snelle verzending!

Binnen 3 dagen je product binnen!

Gemakkelijk betalen!

D.m.v. het Ideal betaal systeem!

Veilig afrekenen!

En zo hoort dat!

Veelgestelde vragen

FAQ | Frequently Asked Questions


Heb je een vraag over (het gebruik van) henna? Wellicht staat het antwoord bij de veelgestelde vragen hieronder. Zo niet, kun je je vraag stellen via het contactformulier of door een e-mail te sturen naar contact@hennatuurlijk.nl.

 

Ik kan mijn huidige haarkleur niet tussen de kleurvoorbeelden vinden. Wat nu?

Indien jij je haarkleur niet kunt vinden tussen de kleurvoorbeelden, kun je een e-mail sturen naar contact@hennatuurlijk.nl. Voeg een foto van je haar als bijlage toe aan de e-mail waarin jij je wensen uitlegt. De foto moet alleen wel buiten gemaakt zijn en niet in vol zonlicht, regen of schaduw. Gewoon simpel daglicht. Wanneer ik de foto en je wensen in mijn mailbox ontvang, zal ik deze z.s.m. beantwoorden en kun je daarna de keuze maken of je de henna wilt kopen.

Ik heb mijn haar geverfd, kan ik nu nog henna gebruiken?

Ja dat kan! Henna kan altijd over gekleurd haar gezet worden of dat nu met spoeling, verf, of highlights is. De ondergrond van de haarkleur is wel heel bepalend voor het recept dat er gemaakt moet worden voor de kleur die erover heen gaat.

Waarom wil ik henna en geen gewone verf?

Omdat gewone verf je haar ontzettend droog maakt. De haarschubben worden open gezet door de waterstofperoxide & ammonia en sluiten na die tijd amper. Hoe meer je haarschubben dicht staan, hoe minder glans je hebt. Henna gaat in en om het haar heen door de haarschubben die genoeg openstaan door het wassen met shampoo en vult het haar vervolgens optimaal aan met kleur en kracht. Het haar krijgt een soort beach effect en voelt steviger aan dan ooit. Föhnen zal makkelijker gaan en het haar zal glanzen als nooit tevoren. Misschien niet meteen na de eerste keer, maar wanneer je de henna meerdere keren per jaar in je haar aanbrengt, weet ik zeker dat het resultaat geweldig zal zijn en je niet meer terug wilt naar verf. 

Ik ben 100% grijs kan ik dan met henna kleuren?

Dat kan wel. Maar…. henna dekt zelf niet 100%. De kleur zal altijd ietwat schemerig blijven. Al vinden veel mensen het juist mooi dat de kleur niet egaal wordt. 

Let op: henna heeft altijd de neiging om warm uit te slaan qua tint. Ben je 100% grijs? Dan raad ik je aan om het haar eerst voor te  pigmenteren zodat je iets meer dek-kracht hebt. De henna kan dan nog steeds over de eerst gezette kleur heen.

Ik ben blond. Kan ik dan naar bruin haar met henna?

Dat kan wel maar niet in 1 keer. De blonde ondergrond is te licht voor de henna om in 1 keer naar bruin te gaan. Dat zal in etappes moeten. Henna kan een kleur versterken, ophalen en inkleuren tot 1 a 2 tinten donkerder.

Kan ik mijn haar lichter kleuren met henna?

Nee, dat kan niet! Henna kleurt haren middels een plantenextract en bevat geen ammonia of waterstofperoxide.  Maar dat is nu juist het mooie aan henna! Doordat dit product puur natuur is, glanst je haar als nooit tevoren en herstelt het breekbare punten. Tenzij deze natuurlijk hoognodig toe zijn aan een knipbeurt. Henna is fantastisch, maar verricht geen wonderen.

Ik ben bang dat mijn haar te rood wordt, kan dat?

Dat kan wanneer de menging niet juist is. Wanneer je een zakje ongemengde henna koopt bij een toko of waar dan ook, koop je 1 kleur. De kracht van een op maat gemengde henna is dat je juist veel gerichter te werk gaat. Ik heb zelf donker blond haar met hier en daar eens een highlight. Ik wil mijn haar niet te warm hebben van kleur, dus meng ik lichtere kleuren als basis en meng ik daar wat ashbrown bij in. Zo wordt mijn haarkleur nooit te rossig.

Ik vind het toch wat eng, kan ik contact met je opnemen om je persoonlijk wat te vragen?

Ja dat kan! Klik HIER om het contactformulier in te vullen en ik bel of mail jou zo spoedig mogelijk terug om al je vragen te beantwoorden.